Thursday, June 19, 2014

„Gājputni atriežas”




Biedrība „Latvijas Pilsoniskas sabiedrības atbalsta centrs” uzsākusi projekta „Gājputni atriežas” Nr. 2014.LV/SP/13/08 īstenošanu.
Biedrība jau otro gadu pēc kārtas saņēmusi Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu, lai Zvārtavas pilī īstenotu vasaras nometni bērniem no Latvijas un latviešu diasporām ārvalstīs, ar mērķi veicināt diasporas bērnu saikni ar Latviju un stiprināt bērnu nacionālo identitāti.
Projekts „Gājputni atgriežas” ir turpinājums pērn biedrības īstenotā projekta „Gājputni” aktivitātēm, mainot aktivitāšu saturā uzsvaru no mākslas uz zinātni un, paplašinot mērķa grupu, nometnē paredzot bērnu dalību ne tikai no Latvijas un latviešu diasporām Gruzijā, Norvēģijā un Dānijā, bet arī Zviedrijā un Īrijā.
Projekta ietvaros Zvārtavas pilī tiks īstenota 5 dienu vides nometne 40 bērniem vecumā no 8-12 gadiem. Nometne paredz ar dažādu neformālās izglītības metožu starpniecību veicināt bērnu interesi par vidi, sekmēt gan dabas, gan kultūrvēsturiskās vides izziņu un palielināt bērnu zināšanas gan par Latvijai raksturīgo dabu, gan latviešu kultūru un tradīcijām, tādejādi radot bērnos vēlēšanos veidot vai nostiprināt latvisku identitāti un piederību Latvijai.
Projekta vispārīgais mērķis ir, iesaistot Latvijā dzīvojošos bērnus un bērnus no Latvijas diasporas Gruzijā, Īrijā un Skandināvijas valstīs, stiprināt bērnu nacionālo, lokālo un eiropeisko identitāti, vecināt kultūras un sociālās atmiņas attīstību, pilsonisko līdzdalību Latvijas sabiedriski politiskajā dzīvē, un Latvijas sabiedrības integrāciju kopumā. Veicinot Latvijas diasporas un Latvijā dzīvojošo un skolēnu sadarbību un kopīgu darbošanos, celt arī sabiedrības izpratni par notiekošajiem procesiem un ārzemēs dzīvojošo sabiedrības daļu, kas iekļaujama vienotā kultūrtelpā.
Projekta specifiskie mērķi ir:
  1. atbalstīt un veicināt Latvijas diasporā un Latvijā dzīvojošo skolēnu sadarbību, paplašinot sociālos kontaktus un atbalstot kopējus projektus;
  2. palielināt bērnu interesi par Latviju, vēlēšanos veidot latvisku identitāti un piederību latviskajai kultūrtelpai;
  3. veicināt Latvijā un Latvijas diasporā dzīvojošo bērnu zināšanas un interesi par vides un Latvijas dabas daudzveidības jautājumiem;
  4. turpināt biedrības projektā „Gājputni” uzsāktās aktivitātes un stiprināt Latvijas diasporā un Latvijā dzīvojošo skolēnu zināšanas par Latviju.

Projektu "Gājputni" īsteno biedrība "Latvijas Pilsoniskas sabiedrības atbalsta centrs" sadarbībā ar Gruzijas latviešu biedrību "Ave Sol!" un „Latviešu biedrību Norvēģijā”. Projekta realizācijas laiks ir 01.06.2014.-10.08.2014. Projekta budžets ir 12 997,44 EUR. Projektam piešķirts Sabiedrības integrācijas fonda Ārpusskolas pasākumu programmas „Vasaras nometnes Latvijas un diasporas bērniem” finansējums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem 100% apmērā.




No comments:

Post a Comment