Friday, May 16, 2014

Mazliet par tuvākajiem plāniem.

                      

     Kaut gan mācību gads iet uz beigām, mūsu latviešu valodas skoliņu gaida ļoti intensīvs darbs.Tuvākās 4 nedēļas stunda notiks katru svētdienu – 18. un 25. maijā, 1. un 8. jūnijā. Izlaiduma balli apvienosim ar Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas svinībām – tas nozīmē, ka tas viss notiks 8.jūnijā. Visu notikumu sākums 11.00 un notikuma vieta – Vēstniecība.
     Ir saņemta ziņa no mūsu pagājušā gada partneriem par finansējuma piešķiršanu projektam „Gājputni atgriežas”. Tas nozīmē, ka mūsu Biedrības 10 bērni un 1 pieaugušais brauks uz jauniešu nometni Latvijā.  Nometnes laiks – 13.-17.jūlijs. Grupu vedīs Tata Džaiani, bērnu saraksts pašlaik tiek apspriests, piedalieties.
     Mūsu Oskaram ir izdevies atrast partnerus Latvijā un pie mums brauc 3 jaunieši no biedrības „Trepes”. Viņu uzdevums – mācīt mums latviešu valodu, mācīt mūs dziedāt, spēlēt uz kokles, dejot...Protams – latviskā garā. Pirmā grupa jauniešu no Latvijas ieradīsies 6.jūjijā. Detaļas labāk zin Oskars.
     Vēstniece Elita Gavele iepazīstināja mūsu Valdes locekļus ar plāniem uz septembri. Šie plāni skar arī mūs, jo tur ir runa par divām jubilejām – „Ave Sol!” 20 gadu jubijela, kuru vēstniece piedāvā svinēt 26.septembrī (par to ir stipri jādomā visiem) un 24.septembrī – Jūlija Straumes 140. gadadienu, kuru svinēs Lietiškās mākslas Muzejā, atklajot J.Straumes izstādi.. Bet 25.09  Džansuga Kahidzes muzikālajā Centrā būs liels Latvijas akadēmiskā kora „Latvija” koncerts, uz kuru arī mēs esam aicināti.
      Lūgums ieplānot šos notikumos savā dzīvē

Regīna Jakobidze

17.05.2014

No comments:

Post a Comment