Tuesday, April 29, 2014

Ievērības cienīgā grāmata pie mums – Gruzijā.


     





2014.gada 27.aprīlī Latvijas vēstniecībā Gruzijā notika  grāmatas „Latvieši un Latvija” prezentācija.
      Latvijas Zinātņu akadēmijas Baltijas stratēģisko pētījumu centra izdotā grāmata no pirmās dienas kļuva slavena ne tikai Latvijā, bet arī tajās valstīs, kur dzīvo latvieši. Bet latvieši, kā mēs zinām, „dzīvo visur”. Četros sējumos ir raksturota latviešu dzīve Latvijā mūsu dienu skatījumā, tās uzrakstīšanā ir piedalījušies vairāk nekā 80 zinātnieku un galvenais – šī milzīgā darba galvenais redaktors ir akadēmķis Jānis Stradiņš, kura autoritāte ir garants, ka mūsu rokās ir augstākās kvalitātes grāmata.
    Grāmatu uz Gruziju atveda  Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere, bet galvenais notikumu organizators ir mūsu vēstniece Elita Gavele.
     Prezentācija nav vienīgais notikums – otrdien, 29.aprīlī Tbilisi Valsts universitātes Nacionālajā Zinātniskajā bibliotekā notiks ceļojošās izstādes „Johana Kristofa Broces (1742 – 1823 ) Livonijas zīmējumu un aprakstu kolekcija” atklāsana. Kā teica Direktore, izstādes iekārtotājs ir viņas vietnieks Valdis  Mazulis.
     Viss tas ir fantastiski interesanti mums, Gruzijā dzīvojošajiem latviešiem, un ceram, ka arī mūsu radiem un draugiem.
     Pārsteigums, kuru Prezentācijā   klātesošie uzņēma ar aplausiem, bija fakts, ka Venta Kocere uzdāvināja grāmatu „Latvieši un Latvija” ne tikai Vēstniecībai, bet arī Gruzijas latviešu biedrībai „Ave Sol!”. Mūsu bibliotēka tagad ir kļuvusi bagātāka! Mums ir grāmata, kuru jāsāk lasīt un novērtēt jau katram pašam. Darbs prātam un dvēselei...

     Jāsaka, ka šī it kā parastā svētdiena, kad notiek Svētdienas skolas latviešu valodas stunda, priekš mums bija neparasta. Šī svētdiena kļuva par Dāvanu dienu. No rīta, pirms stundas mūsu Vēstniece mums atdeva Latviešu valodas Aģentūras Dāvinājumu – veselu kasti ar mācību grāmatām, ar pasaku un dzejoļu gramatām, ar diskiem un izdales materiālu, kas bagātina mācīšanās procesu.
    Milzīgs paldies Latviešu valodas Aģentūrai un personīgi Aijai Otomerei, kas organizēja šo materiālu nogādāšanu pie mums! Paldies Vēstniecībai!

Piedāvaju dažas fotogrāfijas no Prezentacijas

Regīna Jakobidze

28.04.2014












No comments:

Post a Comment