Wednesday, September 25, 2013

Nometne „Mana Latvija”

Nometne „Mana Latvija”

     No 15.jūlija 4 mūsu  bērni nokļuva ļoti mīļā diasporas bērnu nometnē . Šo nometni rīkoja Latviešu valodas aģentūras darbinieki (LVA) ar Pasaules brīvo latviešu apvienības atbalstu. Par cik šīs nometnes projektā nebija apmaksāts ceļš, uz nometni varēja aizbraukt tikai tie mūsu bērni, kuri paši ar vecākiem jau bija Rīgā,un tie bija – Anna Alksne, Lukas Canava, Anna Jakobidze un viņu „līdere” Medeja Skrule.
     Nometnes mērķis – mācīt latviešu valodu tiem bērniem, kuri jau ilgāku laiku dzīvo tālu no Latvijas un darīt visu ko var, lai saiknes ar savu priekšteču Dzimteni nepazustu. Bērni bija no Dānijas, Zviedrijas, Īrijas, Turcijas, Gruzijas, protams, arī no Latvijas, jo draudzība bernu starpā turpinās kontaktus, tuvinās Latviju ar tām zemēm, no kurām bija atbraukuši bērni.
    Nometne notika netālu no Valmieras, Bērzaines pagasta viesu namā „Lantus”, īstā lauku mājā, brīnišķīgā latviskā vidē.Viss pastiprināja latviskumu. To pašu varu pateikt par to, ko pati redzēju vecāku dienā – rotaļas, ko bērni spēlēja kopā ar vietējo deju kopu, bija brīnišķīgs piedzīvojums. Koncertā, kas saucās „Talantu parāde”, varēja iepazīties ar visu bērnu spējām.
Piedāvāju dažas fotogrāfijas, kuras ir uzņemtas vecāku dienā un tāpēc tās neatspoguļo visas nometnes aktivitātes. Bez tam varat paskatīties pašu nometnes organizātoru radīto filmu un fotografijas. 

Šeit Jūs varat ielādēt filmu par nometni

Bet šeit ir iespējams apskatīties fotogrāfijas:


Regīna Jakobidze
23.09.2013
Gruzija, Tbilisi










No comments:

Post a Comment