Friday, November 8, 2013

PBLA konkurss

PBLA skolu video konkurss slēdzies, piedalies balsošanā!



Publicēts 2013.11.05
PBLA septembrī izsludināja video konkursu “Mana latviešu skola” visām latviešu skolām, kas atrodas ārpus Latvijas. Izsludinātajā konkursā skolām kā skolas kopīgu projektu bija jāsagatavo video par savu latviešu skolu.
Video bija jāiekļauj īsu informāciju par savu skolu – cik ilgi tā pastāv, kur tā atrodas, cik bērnu to apmeklē, ar ko skola lepojas, kas skolai īpašs. Tad pārējais video ieraksta saturs ir bijis atstāts katras skolas pašas rīcībā – tas varētu būt emocionāls, smieklīgs, patriotisks, dokumentāls, māksliniecisks, vai dažādu stilu sajaukums. Video nedrīkstēja pārsniegt 3 minūtes. Visus video ierakstus PBLA bija jāiesniedz līdz 31. oktobrim.
Konkursa mērķis: Celt diasporas skolu lepnumu pašiem par savu skolu un tai pat laikā iepazīties ar citām skolām; uzzināt, cik liela ir diasporas bērnu saime.
Vērtēšana ir žūrijas rokās, kas darbus vērtēs pēc sekojošiem kritērijem:
1) radošums – gan tehniskā, gan vizuālā kvalitāte;
2) informācijas apjoms – uzziņas materiāls par skolu un tās vidi
Žūrija arī saskaitīs YouTube “Like” skaitu katram video ierakstam.
Konkursā piedalījās 16 skolas no visas pasaules - Dānijas, Zviedrijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Gruzijas, Vācijas, ASV, Austrālijas un Kanādas.
Tālāk varat iepazīties ar katras skolas video ierakstu. Varat arī katrs piedalīties balsošanā, izvēloties skolas ierakstu, kas jums vislabāk patīk, spiežot “Like” podziņu līdz 13. novembrim.
Konkursa uzvarētājus pasludināsim 14. novembrī un uzvarējušās skolas apbalvos skolas/kopienas valsts svētku sarīkojumā.
Daina Gross ir portāla Latvians Online redaktore. Austrālijas latviete, ir patreiz Pasaules brīvo latviešu apvienības Izglītības padomes priekšsēde. Tulkojusi vairākas grāmatas par industriālo mantojumu angļu valodā.

No comments:

Post a Comment