Monday, November 4, 2013

Svarīgi notikumi Biedrībā

Svarīgi notikumi Biedrībā

     Vakar, 2013.gada 3.novembrī notika Gruzijas latviešu biedrības „Ave Sol!” pilnsapulce, kuru priekšsēdētāja Kristīne Kuldžanišvili gatavoja jau vairākus mēnešus, jo mūsu tikšanās uzdevums bija vairāk nekā svarīgs – Kristīne grib aiziet no priekšsēdētājas darba sakarā ar ģimenes apstākļiem un mums jāizvēl jauns Biedrības vadītājs. Jāpārvēl arī Biedrības Valde.
     Nevar teikt, ka Biedrības locekļi ir pietiekami aktīvi, ar nožēlošanu konstatēju, ka šodien interese par Biedības dzīvi ir tik zema, kāda tā nav bijusi iepriekšējos gados. Ieradās tikai 14 cilvēku, tas ir ļoti maz. Arī tie pretendenti, kuri sagatavošanās procesā izvirzīja savas kandidatūras priekšsēdētāja amatam neieradās.
     Savu kandidatūru sapulcē izvirzīja Oskars Mickāns. Mūs priecē, ka Oskars ir jauns cilvēks un viņam ir pieredze nevalstisku organizāciju vadīšanā. Oskars Tbilisī ir no 2008.gada un jādomā, ka tuvākajos gados Gruziju nepametīs, jo ir te radījis ģimeni un vairāk vai mazāk „ir iesakņojies”. Par Oskaru Mickānu nobalsoja 13 cilvēku.
     Oskars ieteica Valdē ievēlēt 5 cilvēkus un stingri sadalīt Valdes locekļu funkcijas. Par finansistu tika ievēlēta Vija Svanidze, atbildīgs par informatīvo darbu – Andris Vīksniņš, par latviešu valodas skolu uzņemas atbildību Regīna Jakobidze, par pētniecisko darbu – Nonna Gabilaja. Oskars vēl gribēja kandidātu organizātora darbam, bet pretendentu nebija. Līdz ar to – Valdē ir 4 cilvēki – Vija Svanidze, Andris Vīksniņš, Regīna Jakobidze un Nonna Gabilaja. Pēdējo ievēlējām  bez viņas klātbūtnes.

Sapulcē piedalījās Latvijas Vēstniecības Gruzijā konsulārās nodaļas vadītājs Uldis Simsons.

Regīna Jakobidze

04.11.2013


No comments:

Post a Comment