Thursday, November 22, 2012

Tolerance 2012


Tolerance 2012

Šogad novembra mēnesis Gruzijā ir ļoti bagāts ar notikumiem. Ir pēcvēlēšanu periods un katra diena nes jaunas ziņas.
Bet ir arī kaut kas, kas ir tradicionāls. Tā ir straptautiskā tolerances diena, kuru atzīmē 16.novembrī. Nacionālo minoratāšu padome, kura strādā kopā ar Tautas tiesībsarga biroju, ir pilnvarota nosaukt Gada tolerantāko cilvēku, organizāciju un preses pārstāvi. Par cik latviešu biedrības pārstāvis arī ir šīs Padomes loceklis, mēs aktīvi piedalījāmies kandidatūru apspriešanā un mūsu izvirzītā persona Marina Čihladze, Tbilisi valsts konservatorijas Muzeja vadītāja, uzvarēja apspriešanā, jo mūs aktīvi atbalstīja čehu un vācu biedrības parstāvji Padomē. Apbalvošana notika 15.novembrī.
16.novembrī pieņemšanu par godu Tolerences dienai rīkoja Parlamenta jaunais priekšsēdētājs Dāvids Usupašvili. Savā uzrunā viņš izteica nožēlu, ka pieņemšana jārīko restorānā, jo pagaidām Parlaments strādā Kutaisi pilsētā, bet viņš cer, ka nākošo reizi viņš varēs satikties ar mums vecajā  Parlamenta ēkā Tbilisi. Galvenā viņa uzrunas tēma bija – tolerance nevar būt vienas dienas svētki, tolerancei jābūt ikdienas dzīves sastāvdaļai.
Piedāvāju foto no Parlamenta pieņemšanas, kurā ir Dāvids Usupašvili un visu triju Baltijas valstu biedrību pārstāvji (no kreisās puses – Regīna Kahidze, Igaunija, Zīna Karuhnisvili, Lietuva un Regīna Jakobidze, Latvija).

No comments:

Post a Comment