Wednesday, March 12, 2014

Svētdienas skola




      Gatavojoties Ziemsvētkiem, bērni ļoti sadraudzējās, un tad, kad viņus gaidīja panākumi pēc koncerta, bija žēl neturpināt svētdienas skolas stundas.
      Oskars Mickāns, mūsu Biedrības jaunais priekšsēdis, panāca vienošanos ar Latvijas vēstniecību, ka divas svētdienas mēnesī skola var strādāt. Uz šodienu mēs varam rezumēt – ne tikai bērni grib mācīties latviešu valodu, mums pievienojās 5 pieaugušie. Grupa tagad ir liela un diezgan raiba, jo arī bērni nav viena vecuma un ar vienādām zināšanām. Taču auditorijas entuziasms iedvesmo arī skolotāju. Vietas mazliet par maz, tehnikas nav nekādas, ar grāmatām ir problēmas, jo nav tādas, kuru var izmantot veselu mācību gadu kā pamatgrāmatu, meklējam iespējamos tekstus no tām grāmatām, kuras mums ir. Arī ar vārdnīcām mums radās problēmas.
Toties mums ir daudz kas cits – internets, par kura iespējām mūs informēja Latviešu valodas aģentūras darbiniece Aija Otomere, mums ir daži diski ar latviešu valodas stundām. Bet pats galvenais – mums ir griba runāt latviski, mēs mācāmies un mēs iemācīsimies.
     Pagājušajā stundā es parādīju klausītājiem 2007.gadā taisītos plakātus – „labākais bērns pasaulē – mans!”. Ir saglabājušies 6 tādi plakāti. Tagad bērnu mums ir daudz vairāk! Tāpēc es lūdzu visus vecākus: līdz šī gada 1.jūnijam sagatavot jaunus plakātus par katru bērnu. Runa ir par tiem bērniem, kuru plakāti bija un kuri nu jau ir paaugušies, un par tiem bērniem, kuri ir papildinājuši mūsu pulciņu. Dažas ģimenes pa šo laiku jau ir kļuvušas par daudzbērnu ģimenēm. Veiksmi visiem!
Regīna Jakobidze

12.03.2014

No comments:

Post a Comment