Thursday, November 29, 2012

Mēs svinam Latvijas neatkarības pasludināšanu otrreiz




Svētku nekad nav par daudz!
Šoreiz Gruzijā Latvijas neatkarības svētkus Vēstniecība no 18.novembra pārnesa uz 26.novembri. Saistīts tas bija ar fantastiski skaistas izstādes prezentāciju.
Gruzijas nacionālajā muzejā „Senā klēts” demonstrē latviešu nacionālos tērpus, to skaits ir 37, un tie ir viens par otru skaistāki. Ieejot lielajā zālē latvietis uzreiz jūtas kā mājās, jo viņu aptver „savas, dzimtās” krāsas. Tautas tērpi ir tik krāšņi, tik gaiši un droši vien arī ļoti dārgi. Kāds darbs ir ieguldīts šo tērpu radīšanā!
Izstādē  un pieņemšanā piedalījās arī šī darba darītāji - Maruta Grasmane un viņas „rūķi” – Zīna, Monta un Ansis. Par cik arī viņi visi bija tautas tērpos, kolekcija palielinājās par četriem tērpiem.
Kolekciju palielināja arī vēstniece Elita Gavele, viņas tautas tērps bija autentisks un ļoti labi iederējās milzīgajā kolekcijā.  Mums arī piedāvāja uzvilkt mūsu tautas tērpus, bet labi, ka mēs to neizdarījām, jo tie, kas seko „Ave Sol!” dzīvei, ne reizi ir redzējuši mūs mūsu tautas tērpos, kuri, ja tā var teikt, ir „līdzīgi latviešu tautas tērpiem” un būtu tikai sabojājuši kopējo skaisto iespaidu.
Uz pieņemšanu un izstādes atklāšanu bija uzaicināti arī avesolieši, kuri ir vairāk vai mazāk redzami fotogrāfijās. Bija daudz latviešu, kuri Gruzijā strādā un ir te uz laiku. Tā kā kopējais „latviskuma” komponents šajā notikumā bija pat ļoti liels. Milzīgs paldies Latvijas vēstniecībai par skaisto notikumu.
Es aicinu visus tautiešus piedāvāt apmeklēt šo izstādi  saviem radiem un draugiem. Un protams, tas ir jāredz mūsu bērniem un mazbērniem.  Izstāde strādās   līdz decembra vidum.

Regīna
28.11.2012




















No comments:

Post a Comment